Čudo iz Londona ide dalje

Odigrana su još četiri susreta 35. kola Premiershipa u kojima u akciji nisu bili klubovi koji se bore za europske pozicije i naslov prvaka. Do vrijednih bodova stigao je Swansea golom u sudskoj nadoknadi u Newcastleu...

Nakon četiri uzastopna poraza Aston Villa je napokon uhvatila bod, međutim on joj nije donio poseban odmak od zone ispadanja. Na Villa Parku gostovao je Southampton, a susret je završen bez pogodaka. Dejan Lovren odradio je svih 90 minuta za goste te je u 61. minuti zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Agbonlahorom.
Cardiff je očajnički tražio sva tri boda protiv Stokea kako bi poboljšao šanse u borbi za ostanak u Premiershipu, no na kraju se morao zadovoljiti bodom. Oba pogotka na susretu postignuta su iz kaznenih udaraca, a poveli su gosti u sudskoj nadoknadi prvog dijela. Kim Bo-Kyung srušio je Odemwingieja, Howard Webb je pokazao na 11 metara, a prvi kazneni udarac za Stoke ove sezone realizirao je Marko Arnautović.
Odmah na početku drugog dijela Nzonzi je srušio u 16 metara Campbella, Webb je još jednom pokazao na kazneni udarac koji je realizirao Whittingham za konačnih 1-1.
Seriju loših nastupa nastavio je Newcastle koji je upisao peti uzastopni poraz, a ovaj put u gostima ga je s 2-1 svladao Swansea. Ovo je vrlo važna pobjeda za Velšane koji sada 18-oplasiranom Cardiffu bježe šest bodova, a donio ju je pogotkom iz kaznenog udarca u 92. minuti Wilfried Bony. Upravo Bony bio je strijelac i prvog pogotka za goste u sudskoj nadoknadi prvog poluvremena čime je poništio vodstvo domaćina. Shola Ameobi bio je strijelac jedinog domaćeg pogotka čime je prekinuo niz od 383 minute Newcastlea bez pogotka u Premiershipu.
I londonski dvoboj između West Hama i Crystal Palacea odlučen je iz kaznenog udarca koji je u 59. minuti realizirao Mile Jedinak i tako donio Crystal Palaceu pobjedu 1-0. Jedinak je tako postao prvi Australac koji je zabio u engleskom prvenstvu još od pogotka Breta Holmena za Aston Villu u prosincu 2012. godine. Crystal Palace je trenutno na nizu od pet uzastopnih pobjeda (među kojima i one protiv Chelseaja i Evertona) u Premiershipu, što im je posljednji put pošlo za rukom davne 1992. godine. (TS)
Premiership, 35. kolo:
Tottenham - Fulham 3-1 (Paulinho 35, Kane 48, Kaboul 62 / Sidwell 37)
Aston Villa - Southampton 0-0
Cardiff - Stoke 1-1 (Whittingham 51 - 11m / Amautović 45 - 11m)
Newcastle - Swansea 1-2 (Ameobi 23 / Bony 45, 92 - 11m)
West Ham - Crystal Palace 0-1 (Jedinak 59 - 11m)