Biće vruće

Menadžer Evertona Roberto Martinez uputio je uoči dvoboja protiv Manchester Uniteda (nedjelja) kritike svome prethodniku na klupi Davidu Moyesu...

Prošlo je ljeto David Moyes nakon 11 godina na klupi Evertona otišao u Manchester United gdje je naslijedio dugovječnog trenera Alexa Fergusona. Prva sezona na Old Traffordu za 51-godišnjeg škotskog stručnjaka nije bila nimalo uspješna. Još uvijek aktualni prvak trenutno se nalazi tek na sedmom mjestu u Premierligi i mogao bi ostati čak i bez plasmana u Europa ligu.
Više puta tokom sezone Moyes je za loše rezultate okrivio nedovoljno jaku ekipu, a to je argument koji se nimalo ne sviđa Martinezu. Pogotovo kad se uzme u obzir da je United prošlo ljeto doveo Marouanea Fellainija iz Evertona, a u siječnju i Juana Matu iz Chelseaja.
'Manchester United je još uvijek prvak i nije izgubio nijednog igrača u odnosu na prošlu sezonu. Upravo suprotno, doveo je još dvojicu igrača. Unitedova ekipa je veća i bolja nego što se govori', istaknuo je Martinez.
Španski stručnjak se protivi i Moyesovoj tezi da je Unitedova ekipa prestara.
'Ko su ti Unitedovi veterani? Rio Ferdinand? Koliko je on utakmica odigrao ove sezone? Ne baš puno, baš kao i Ryan Giggs. Možemo pogledati Chelsea i reći da on ima još stariju momčad. U nogometu stvari nisu tako jednostavne, nije sve crno i bijelo. Kad se pobjeđuje, onda se ne govori o staroj, nego o iskusnoj ekipi. Kad se gubi, onda ispada da igrači praktički nemaju noge. Istina je negdje u sredini. Chelsea se bori za naslov, a ima više iskusnih igrača od Uniteda'', dodao je Martinez.