Misteriozno začeće

Doris je dobila na težini otkako je stigla na njihovo imanje prošlog juna, ali Heshno je mislio da je to zbog toga što je dobro hrani, a i životinja nije pokazivala nikakve znake trudnoće

Kamila Doris iz engleskog sjevernog Yorkshirea na svijet je donijela muško mladunče iako godinu dana nije bila u kontaktu sa mužjakom.
Vlasnici kamile Andrew i Maria Heshno bili su zapanjeni to što je njihova mezimica Doris dobila mladunče jer je štalu dijelila sa svojom polusestrom Dalila. Oni nisu imali pojma da je Doris trudna sve dok nije na svijet donijela mladog mužjaka.
Doris je dobila na težini otkako je stigla na njihovo imanje prošlog juna, ali Heshno je mislio da je to zbog toga što je dobro hrani, a životinja nije pokazivala nikakve znake trudnoće.
Kada je obišao Doris u četvrtak ujutro, ona je izgledala normalno, ali je nekoliko minuta kasnije radnik Bob Sho došao sa informaciom da se kamila porađa.
"Bili smo zaprepašćeni. Svi smo razmišljali o jagnjadima i zekama na Uskrs, nismo mislili da ćemo dobiti bebu kamilu", rekao je gospodin Heshno.
"Kamile su poznate po svojoj tvrdoglavosti i Doris je bila veoma uzdržljiva sve vrijeme i nije pokazivala znake trudnoće, ali je poslije porođaja proradio njen majčinski instinkt i šutirala je nogama", rekao je Andrew.
"Trudnoća kod kamila može da varira od 12 do 15  mjeseci i često biraju kada će da rodi. Često se opredjele da se porode u krdu, a nedavno se i njihova lama Mejsi porodila, pa je vjerovatno i Doris odlučila da na svijet donese svog mališana.
Sada je otvoren konkurs za ime male bebe kamile.