Bez imalo logike

Iako dovođenje još jednog napadača ne zvuči logično , City je često vukao ovakve poteze u prošlosti, pa ne bi čudilo da se ovaj transfer i ostvari ! Naime , kako saznaju neki engleski mediji, Falcaov agent našao se s dužnosnicima Cityja ove nedjelje.

Falcao se oporavlja od teške povrede koljena i u mislima mu je isključivo nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Kolumbijac je ove sezone stigao u Monaco iz Atletica, ali i prije njegove ozljede čule su se priče da bi već na kraju sezone mogao napustiti Kneževinu.
Pominjao se Real, Chelsea, a u priču je, izgleda ozbiljno, ušao i City.
"Građani", iako su bili najveći favoriti za osvajanje titule u Engleskoj, "štucaju" u posljednjih par kola - u jako značajnom meču izgubili su od Liverpoola, a onda su priredili i pravi šok svojim navijačima na Etihadu, pošto su jedva izvukli bod u meču s "davljenicima" Sunderlandom.
Prebogati vlasnici u prošlosti su prilikom neuspjeha dovodili nove i nove napadače, iako je očito da napad nije problem - na posljednja dva meča iz kojih su uzeli samo bod, postigli su čak 4 boda.
Ipak, politika se ne mijenja, Falcao je meta, navodno će sav posao sa Monacom biti završen prije početka Svjetskog prvenstva.
Ponuda je izdašna 50 miliona funti, a imajući u vidu da se Falcao vraća iz teške povrede i da se ne zna kako će igrati kada se vrati na teren, stručnjaci smatraju da Monaco i može prihvatiti takav aranžman, i vratiti uloženo u Kolumbijca.