Srbi su jedinstveni

Srbi su jedinstveni da je neprihvatljivo oduzimanje glasa raseljenima i rezervisanih mjesta, i moj stav je da Srbi ne treba da učestvuju na opštim izborima na Kosovu, ukoliko njihovi zahtjevi ne prođu, izjavio je ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo, Aleksandar Vulin.

"Srbi koji su u kosovskom parlamentu i oni van njega potpuno su jedinstveni u tome da je neprihvatljivo oduzimanje glasa raseljenima, kao i rezervisanih mjesta. Ukoliko njihovi zahtjevi ne prodju, moj stav je da Srbi ne treba da učestvuju na opštim izborima na Kosovu",  izjavio je Vulin, prenosi "Blic".

Prema njegovim riječima, od EULEX-a i KFOR-a mi boljih prijatelja na Kosovu nemamo, ali ako EULEX kod Srba konstantno izaziva revolt, onda mora da se suoči da ulazi u problem baš sa tim Srbima.

"Njihovo upozorenje da će misija EU postati nepoželjna na sjeveru drugi je žuti karton",  rekao je Vulin.

"I ranije je bilo prekida saradnje sa EULEX-om i Srbi su je željno obnavljali. Sada traže elementarnu stvar - da budu obavješteni o sprovođenju akcija, ne da odlučuju",  naveo je on.

"Čemu služi Policija Kosova na sjeveru ako je ni o čemu ne konsultujete? Puno smo vremena utrošili da pripadnike MUP uvedemo u Policiju Kosova i da kao njegov dio služe svom narodu. Kako to da rade ako se sve radi mimo njih? Međunarodna zajednica treba da razgovara sa legitimnim predstavnicima Srba sa Kosova i ne bi bilo loše da probaju i da ih poslušaju", rekao je Vulin.