Šokantni video

Na društvenim mrežama objavljen je šokantni video incidenta koji se dogodio u metrou u New Yorku. Pijani muškarac legao je između šina i uprkos pokušajima putnika da ga podignu ostao je ležati kada je voz prešao preko njega. Srećom, preživio je.

Hrabri putnici koji su stajali na platformi skočili su za mladićem i pokušavali ga podići, ali se on opirao i prije nego je naišao voz. Incident se dogodio 28. decembra prošle godine, ali je postavljen na društvene mreže ove sedmice.
Putnici koji su pokušali spasiti mladića zamolili su i osobu koja je snimala video da im pomogne, ali je on odbio. Kazao je da je bio previše pijan da bi mogao sići. Kada su mladići vidjeli da voz dolazi nije im preostalo ništa drugo nego da pobjegnu na sigurno i ostave pijanca da leži na šinama. Vozaču su signalizirali da stane, ali bilo je prekasno. Srećom, mladić je preživio. Razlog je taj što su šine postavljene dovoljno široko, a dno voza odignuto tako da ga nije zakačilo.
"Muškarac je odbio medicinsku pomoć ali smo ga prisilili da ode u bolnicu Columbia Presbyterian jer je bio emotivno nestabilan", rekao je glasnogovornik Metropolitan Transportation Authorityja.