Snježni pokrivač debeo desetak centimetara prekrio je i Prizren. Mokar i težak snijeg koji je od sinoć padao širom Kosova polomio je grane mladih voćaka, poljoprivrednici i voćari strahuju za urode.

Snježne pahulje jučer su iznenadile građane širom Kosova. Snježni pokrivač debeo desetak centimetara prekrio je i Prizren. Meteorolozi slično vrijeme najavljuju sve do kraja sedmice. Tako će se umjesto ljetne laganije odjeće zimska garderoba ponovno izvaditi iz ormara u sljedećim danima.
Da cijela stvar bude zanimljivija, jučer je trebala biti završena i zimska sezona u saobraćaju, odnosno obavezna upotreba zimske opreme. Umjesto toga, svi oni koji su ispoštovali zakonske odrednice i zimske zamijenili ljetnim gumama u sljedećih nekoliko dana ako kreću na višu nadmorsku visinu, moraju u automobilima voziti zimsku opremu.
I dok su se najmlađi radovali snježnim pahuljama, poljoprivrednici i voćari strahuju za urode. Mokar i težak snijeg koji je od sinoć padao širom Kosova polomio je grane mladih voćaka. Zbog iznimno topla prva tri mjeseca ove godine poljoprivrednici su uranili sa sadnjom raznih kultura, zbog čega sada postoji realna mogućnost da im niske temperature unište sve što su dosad uložili.
Liječnici upozoravaju na opasnost od raznih vrsta viroza do kojih može dovesti nagla promjena vremena.