Perut je jedan od problema sa kojima se suočavaju mnogi, a nastaje kao posljedica aktivnosti gljivica na koži glave.

"Ukoliko se ne liječe, mogu se razmnožiti i napraviti pravi problem", kaže dermatolog Marta Rendon. Ukoliko perut nastane kao posljedica stresa ili anksioznosti, rješenje su vježbe opuštanja i odgovarajući šamponi i balzam protiv peruti.
Bubuljice na leđima takođe nisu rijetkost, a naročito u ljetnom periodu, kada se koža više znoji. "Bubuljice na ovom dijelu tijela nastaju zbog znoja i bakterija koje zatvaraju pore", objašnjava dermatolog Di Dejvis i dodaje da je važno dodatno obratiti pažnju na higijenu kože leđa, ukoliko imate ovaj problem. "Koristite proizvode sa glikolom, nosite odjeću od prirodnih materijala kako biste umanjili znojenje i češće mijenjajte posteljinu jer se na njoj sakupljaju bakterije".
Herpes na usni, osim što ne izgleda lijepo, može da bude i prilično bolan. Na prvi znak peckanja usana navalite na vitamin C kako biste ojačali imunitet. Nakon toga, uz konsultacije sa ljekarom nanosite neku od odgovarajućih krema. Takođe, ne bi trebalo da nanosite karmin i sjaj za usne dok potpuno ne zaliječite herpes.
Uzroci prekomjernog znojenja mogu biti razni, ali ono što je sigurno je da se osobe koje imaju ovaj problem ne osjećaju prijatno. Razlozi za obilno znojenje mogu biti nervoza, genetske predispozicije ili fizičke aktivnosti, ali možemo reći da je to sve normalno. "Kod onih koji imaju pravi problem sa znojenjem, ono nije povezano sa temperaturom vazduha, već se prekomjerno znoje i tokom zime". Dok je ranije jedino rješenje za ovaj problem bila hirurška intervencija, sada se radi na injekcijama koje opuštaju mišiće i na taj način smanjuju znojenje.
Gljivice na nožnim prstima češće se pojavljuju ljeti, kada se stopala više znoje, a možemo ih "pokupiti" na bazenu, u sauni... Da biste izbjegli pojavu gljivičnih oboljenja, nikako ne hodajte bosi na mjestima gdje ima dosta vlage. Takođe, pažljivo obrišite stopala nakon tuširanja i koristite puder za stopala, naročito ako nosite zatvorenu obuću.