Zajednički sastanak u Prištini

"Dok se srpska, djelimično romska i goranska, zajednica još uvijek oslanja na obrazovni sistem Srbije na Kosovu, ostale zajednice se suočavaju sa naizgled nepremostivim problemima, budući da iste pokušavaju da riješe u saradnji sa kosovskim institucijama u posljednjih 16 godina", rekao je Saliji na sastanku u Prištini.

Radna grupa za obrazovanje u okviru Savjetodavnog vijeće za zajednice u saradnji sa Američkom ambasadom organizovala je zajednički sastanak na kojem je učestvovao i Arsim Bajrami, ministar obrazovanja, nauke i tehnologije kako bi upoznao predstavnike nevećinskih zajednica o radu i aktivnostima ministarstva. 
Na sastanku su pored predstavnika Američke ambasade učestvovali i predstavnici Francuske, Norveške i Švicarske ambasade, predstavnici međunarodnih misija koje prate rad Vijeća, poslanici Skupštine Republike Kosova iz nevećinskih zajednica, kao i predstavnik Ombudspersona.
Predsedavajući Vijeća Darko Dimitrijević u svom izlaganju ovom prilikom istakao je ulogu i doprinos Vijeća u razmatranju pitanja koja se tiču obrazovanja na Kosovu, kao i adresiranju preporuka Vijeća odgovornim institucijama.
Predsjedavajući Radne grupe za obrazovanje Mejdin Saliji je na početku svog izlaganja upoznao prisutne o aktivnostima radne grupe i Vijeća, izradi preporuka koje su prosleđene relevantnim institucijama, kao i neke od poteškoća sa kojima se Vijeće suočava u toku rada.
On se posebno osvrnuo na probleme u obrazovanju sa kojima se bošnjačka zajednica svakodnevno susreće.
"Dok se srpska, djelimično romska i goranska, zajednica još uvijek oslanja na obrazovni sistem Srbije na Kosovu, ostale zajednice se suočavaju sa naizgled nepremostivim problemima, budući da iste pokušavaju da riješe u saradnji sa kosovskim institucijama u posljednjih 16 godina", istakao je Saliji.  
Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije Arsim Bajrami je upoznao sve prisutne o radu ministartva i mjerama koje su preduzete za poboljšanje uslova i kvaliteta obrazovanja na svim nivoima i pružio punu podršku u daljem radu i saradnji.
Predstavnici međunarodnih misija su pozdravili ovaj skup i izrazili volju da i u buduće sarađuju sa svim stranama po pitanju obrazovanja.