Studenti prve generacije u nastavi na bosanskom na koledžu Fama juče su uspješno odbranili svoje diplomske radove.

Na koledžu Fama diplomiralo je osam studenata prve generacije od kada je ova visokoškolska ustanova prije tri godine uvela nastavu na bosanskom jeziku.  Oni su na smjeru Menadžment u ekonomiji uspješno odbranili svoje diplomske radove i zvanični su nosioci titule bačelor.
Profesor Usmen Baldži je ovom prilikom istakao da je ovaj koledž Bošnjacima na Kosovu prvi otvorio vrata za studiranje na njihovom maternjem jeziku.
"Ovi studenti sa diplomama menadžmenta u ekonomiji biće izuzetno potrebni tržištu Kosova, biće konkurentni i daće svoj doprinos u obrazovanju  bošnjačke zajednice. Ovo je samo poziv i potvrda mladim ljudima, da u obrazovanju na bosanskom jeziku ima mjesta za sve mlade na Kosovu koji žele  da studiraju, ne samo na ovom koledžu, već i na AAB privatnom univezitetu i Fakuletu biznisa u Prizrenu. Uspjeli smo, zajedno sa profesorima koji su bili uključeni u procesu nastave da jedan projekat na ovom koledžu privedemo kraju i nadam se da će ovi studenti nastaviti dalje školovanje i biti konkurentni na tržištu rada na Kosovu", rekao je Usmen Baldži.
Njihov mentor, profesorica Anita Cucović je istakla da je uspješno završen jedan naučni proces.
"Danas je jedna mlada i dobra grupa studenata uspješno završila jedan naučni proces i nadam se da će biti i uspješna u svom daljnjem profesionalnom životu. Oni su odbranili svoje diplomske radove na teme koje su konsultacijom određene prema njihovim  interesovanjima što se tiče ekonomskih kretanja iz svojih studija, a koje su oni razvijali tokom ove tri akademske godine. Privatno obrazovanje je velika investicija u sebe, koliko u sebe toliko i u društvo. Meni je čast što sam bila njihov mentor i profesor. Nadam se da smo ovu generaciju uspješno izveli, samim tim što smo došli do ovog svečanog čina", rekla je profesorica Anita Cucović.