Zbog odloženih maturskih ispita

Zamjenik ministra obrazovanja Kosova, Usmen Baldži je na osnovu informacije i razgovora sa kantonalnim zamjenikom ministra obrazovanja u Sarajevu Sifetom Kukuruzom, istakao da učenici Bošnjaci, koji žele započeti studije na Univerzitetu u Sarajevu neće imati problema na prijemnim ispitima.

Učenici koji završavaju kasnije maturu zbog prijevremenih izbora na Kosovu, svoja dokumenta će dobiti kasnije nego što su zakazani prijemni ispiti u BiH, tačnije na Univerzitetu u Sarajevu.
Na osnovu dogovora učenici mogu konkurisati na prijemne ispite i polagati sa svjedočanstvima bez diploma, a kasnije ako budu primljeni, naknadno će izvršiti nostrifikaciju diplome koje dobiju na Kosovu.
"Zaključujem da upis učenika Bošnjaka Kosova u BiH koji su završili 12. i 13. razred na Kosovu mogu konkurisati za prijemni ispit u Sarajevu, bez brige što u tom momentu neće imati diplome, jer zbog izbora koji su zakazani na Kosovu maturski testovi su odloženi, tako da je i ovaj problem riješen i svim učenicima, koji imaju namjeru da upišu dalje fakultete, želim puno sreće i uspjeha na prijemnim ispitima", rekao je Usmen Baldži, zamjenik ministra obrazovanja na kraju telefonskog razgovora za naš portal.