Konkursi za prijem studenata

Za studente iz bošnjačke zajednice na Kosovu na univerzitetima u Prizrenu, Peći i Prištini obezbjeđeno je ukupno 384 mjesta. Za studiranje na bosanskom jeziku ima mjesta za 200 redovnih studenata i 40 vanrednih, dok je za studiranje na albanskom jeziku obezbjeđeno 144 mjesta.

Na univerzitetu "Ukshin Hoti" u Prizrenu za studiranje na bosanskom jeziku na smjerovima Predškolski i Osnovni mjesta za 70 studenata. Za studiranje na albanskom jeziku na ovom univerzitetu na smjerovima Administracija biznisa, Njemački Jezik, Softver dizajn, Informacione tehnologije i Pravni obezbjeđena 17 mjesta.
Predaja dokumenata traje od 9. do 20. jula, a prijemni ispiti će se odrzati 23. jula.
Detaljnije informacije o uslovima za studiranje na Univerzitetu u Prizrenu možete vidjeti OVDJE!
Na Univerzitetu "Haxhi Zeka" za studiranje na bosanskom jeziku na smjeru Administracija bisnisa ima mjesta za 100 redovnih i 20 vanrednih studenata, dok na smjeru Menadžment u turizmu i ugostiteljstvu biće primljeno 50 studenata od kojih 20 vanrednih. 
Za studiranje na albanskom jeziku na smjerovima Administracija biznesa, Računovodstvo i finansije,  Menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Pravni, Teknologija proizvodnje, Agro-ekologija i agro-okolina ukupno ima 26 mjesta.
Detaljnije informacije o uslovima za studiranje na Univerzitetu u Peći možete vidjeti OVDJE!
Na univerzitetu "Hasan Prishtina" u Prištini za studiranje na alabanskom jeziku za bošnjačke studente je obezbjeđeno 101 mjesto.
Uslove za upis na ovom fakultetu i smjerove sa kvotama možete pogledati OVDJE!