Konačno će i bošnjački stundeti imati indekse na svom, maternjem jeziku. Od danas će ovim osnovnim studentskim dokumentom, odštampanog trojezično, nakon osam godina od početka izvođenja nastave na bosanskom pri Univerzitetu u Prizrenu, biti ispoštvovano pravo bošnjačkih studenata na službenu upotrebu i bosanskog jezika.

Ovo je izjavio Esad Kurejšepi, profesor Edukativnog fakulteta Univerziteta u Prizrenu, koji smatra da se ovim indeksom, popunjava sva potrebna administrativna dokumentacija i za studente na bosanskom. 

"Dobra vijest za studente iz nastave na bosanskom je što su konačno dobili indekse i na bosanskom jeziku, čime je od strane uprave Univerziteta u Prizrenu, ispoštovano pravo na službenu upotrebu našeg jezika.", naglasio je profesor Kurejšepi, koji dodaje da se indeksi mogu naći u slobodnoj prodaji.

Što se tiče prijavljivanja januarskih ispitnih rokova na Univerzitetu u Prizrenu, profesor Esad Kurejšepi ističe da taj proces nije počeo. 

Na Univerzitetu u Prizrenu, na smjerovima osnovnog programa, informatičkih tehnologija, matematike-informatike, bosanskog jezika i književnosti i vaspitača za predškolsko obrazovanje nastavu pohadja oko 250 studenata.