Sve je spremno za početak nove školske godine u osnovnim i srednjim školama na Kosovu koja počinje u četvrtak 1. septembra, kaže za naš portal Usmen Baldži zamjenik ministra za obrazovanje.

“Mi smo iz ministarstva obrazovanja još sredinom avgusta počeli sa pripremama za novu školsku godinu zajedno sa opštinskim direktorijatima za obrazovanje. Ja sam sa svojim kolegama posjetio sve škole, znači i direktorijate i direktore škola tako da imamo realnu i tačnu sliku o svim školama prije početka nove školske godine na Kosovu.

Nova školska godina počinje zvanično u četvrtak 1. septembra i više informacija što se tiče opštine Prizren o početku nove školske godine možete dobiti od direktorijata za obrazovanje. Što se našeg ministarstva tiče, ističem da se dio osnovne škole “Mustafa Bakiju“ urušio tako da će škola biti renovirana a do tada će učenici te škole ići u druge škole dok se renoviranje ne završi.

U toku su ili pri kraju upisi u srednje škole i tu je opštinski direktorijat za obrazovanje jako dobar. Mi iz ministarstva pomažemo u dovoljnoj mjeri te trebam reći da kako koja godina prolazi svi mi koji se bavimo ovim poslom te svi naši obrazovni kadrovi imamo daleko više iskustva nego ranijih godina, kako mi iz ministarstva, tako i naši prosvjetni radnici“, rekao je Baldži.