Poštovani čitaoci!
Po ko zna koji put, gospodin iz nastave na srpskom koji sebe predstavlja za vršioca dužnosti direktora tzv. OŠ "22. Decembar" žali se svojim naredbodavcima zbog toga što mu stvari ne idu kako on i njegovi lični interesi zahtjevaju. Naime, g. Misin Hodža (a ne Hodžaj, kako se predstavlja da bi prikrio da je bliži rođak još jednog Hodže - bivšeg  poslanika u skupštini Srbije - desne ruke Miloševića) nije neki ljubitelj izvođenja nastave pa stoga ne mogu da razumijem njegovo dušebrižništvo zbog toga što su se navodno njegovi, goranski učenici vratili iz škole pa njemu kao žao. (krokodilske suze).

Šta je istina u svemu ovome?

Nekoliko dana unazad, u Osnovnoj i niže srednjoj školi "Restelica" u Restelici nastava se ili ne odvija ili se odvija sa skraćenim časovima zbog nedostatka ogrevnog materijala a i grejna sezona je već odavno prošla. Zbog toga smo prinuđeni da skratimo nastavu i strogo vodimo računa koliko gubimo od nastave i to ćemo nadoknaditi radnim subotama ili na neki drugi način o čemu su učenici i radnici na vrijeme obavješteni.

Što se pak tiče navedenog dana odnosno manifestacije, zasigurno znamo da se ne nalazi u zvaničnom kalendaru MONT-a i nikako nije mogao biti to razlog neodvijanja nastave. Na isti dan, svi radnici i učenici kojima je Hodža (po prezimenu) direktor a ko zna možda i on sam, su otišli na ovu veoma posjećenu manifestaciju, a s druge strane se žale kako im je škola zaključana. Oni bi valjda htjeli da je nađu otključanom, kao što su je oni godinama ostavljali čime je načinjena ogromna materijalna šteta i koju sam ja lično, zajedno sa roditeljima i radnicima (po MONT-u) o svom trošku i o trošku roditelja i radnika pokušavao nadoknaditi.

Odvijanje nastave na srpskom je političko pitanje koje će biti riješavano u pregovorima i ja ne bih želio da me stalno uvlače u politiku. Jedino što mogu da kažem je da škola nije radila zbog nepodnošljivih vremenskih prilika a tog dana je bilo posebno hladno tako da nije bilo ni minimuma uslova za rad.

Zamjenik direktora Osnovne i niže srednje škole "Restelica"
Šaban Hadži


Povezane vijesti:
Nema nastave u Restelici zbog Hodžindana
{jcomments on}