Škola u Restelici u Gori u kojoj se nastava izvodi i po planu i programu Vlade Kosova i Srbije, u odvojenim odeljenjima, jučer nije radila zbog Hodžindana.

Goranski učenici Osnovne škole "22. decembar" u Restelici juče nisu bili u mogućnosti da izvode nastavu jer ju je zaključao zamjenik direktora škole koja radi po kosovskom sistemu obrazovanja.

Misim Hodžaj, vršilac dužnosti direktora škole koja nastavu izvodi po nastavnom planu Republike Srbije, u istoj zgradi, u izjavi za Radio KIM je kazao da su učenici jutros naišli na zaključana vrata škole jer je, kako kaže, zbog Hodžindana škola bila zaključana.

„Nastave danas nije bilo i morali smo da se vratimo kućama. Škola nije bila otvorena zbog nekakvog praznika koji se danas proslavlja. Mi nemamo ključ od škole, to je u vlasništvu zamjenika direktora jer oni rade po kosovskom sistemu“, kazao je Hodžaj.

Načelnik školske uprave Ministarstva prosvete Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici, Predrag Stojčetović, za KIM radio je kazao da danas nije obavješten o ovom problemu, ali je istakao da će se sutra sastati sa predstavnicima škola u Gori i da će se razgovarati o „tekućim problemima“.

/kim radio/