Ministar obrazovanja u vladi Kosova Enver Hoxhaj i njegov zamjenik Usmen Baldži, gradonačelnik Prizrena Ramadan Muja i direktor osnovne škole u Rečanu Esad Kurešepi svečanim presecanjem vrpce otvorili su novu školsku zgradu u Nebregoštu, podšarplaninskom selu peizrenske opštine.

Projekat izgradnje škole, koja je istureno odjeljenje osnovne škole „Meto Bajraktari“ iz Rečana, vrijedan je oko 300 hiljada eura i u potpunosti je finansiran od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku i tehnologiju.

{gallery}galerije/nebregoste{/gallery}
Svečanost je otvorio Sejdija Odžini, predsjednik sela Nebregošte, poželivši dobrodošlicu svim prisutnima i izrazivši zahvalnost vladi Kosova na „jednom hramu znanja, vaspitanja i obrazovanja koji je nikao u selu Nebregošte“.


 
Ministar Enver Hoxhaj je pozdravivši sve prisutne zvaničnike i mještane između ostalog rekao „danas otvaramo vrata ove nove škole i otvaranje ovih vrata je zajednička sreća svih nas“. Pozvao je mještane da ne napustaju svoje selo koje podsjeća na ona “u Švicarskoj“.

 
 
Skupu su se obratili i ostali učesnici ove svečanosti. 

 
Zatraženo je da se ne stane na ovome. Školi nedostaje sportsko igralište. Mjesta ima, treba obezbijediti samo desetak hiljada eura. Na taj način bi se mladi, umjesto po kafićima i internetima i još nekim „ porocima“ više posvećivali sportu i zdarvijem načinu života.