Mlada Bošnjakinja Aida Redžepagić osvojila je treće mjesto sa svojom poezijom na engleskom jeziku na takmičenju "Kosovo Slam Poetry" održanom u Prištini.

Aida Redžepagić iz Prištine je svestrana mlada umjetnica sa vrlo mnogo talenata, počevši od crtanja pa do pisanja poezije na svome maternjem, bosanskom jeziku, ali i na engleskom jeziku. 
Podsjetimo, tokom proslave praznika u povodu Dana Bošnjaka Kosova, 28. septembra prošle godine, ova mlada umjetnica je imala vrlo zapažene izložbe svojih slika u Peći i Prizrenu, za koje je dobila mnogo pozitivnih kritika od strane poznavaoca ove vrste umjetnosti. 
Sa druge strane, pokazujući i talenat za pisanje poezije ona je pred kraj prošle godine,  23. decembra, učestvovala na trećoj ediciji takmičenja „Kosovo Slam Poetry“ u Prištini. Za njenu poeziju na engleskom jeziku “She with no name“ (Ona bez imena), koja govori o njenom bosanskom jeziku i o problemima sa kojima se susreću i ljudi drugih zajednica na Kosovu, u ozbiljnoj konkurenciji nagrađena je trećim mjestom. 
Bošnjaci Kosova imaju perspektivu u mnogim sredinama gdje žive, a posebno talentiranu omladinu u svijetu sporta, muzike i umjetnosti, a najbolji primjer je ova mlada Bošnjakinja iz Prištine.