U prisustvu velikog broja književnika, ljubitelja pisane riječi i poezije u Institutu za makedonski jezik "Krste Misirkov" u Skoplju, promovisana je zbirka poezije grupe autora "Mostovi prijateljstva", izdanje Udruženja Divan.

U Institutu za makedonski jezik u okviru projekta "Bošnjaci za Makedoniju – Makedonija je naš dom", uz podršku Ministarstva kulture Makedonije, održana je promocija zajedničke zbirke poezije "Mostovi prijateljstva", knjiga koja je iz štampe izašla na Dan Bošnjaka – 28. septembra.
Na samom početku prisutnima se obratio Doc. dr.  Zećir Ramčilović, idejni tvorac projekta. On je naglasio da je cilj ovog projekta da se preko pisane riječi promovišu vrijednosti koje povezuju ljude, ali i saradnja bošnjačkih i književnika iz drugih etničkih zajednica.
"Imamo knjigu koja je prepuna raznolikosti stila, ljepote i kvaliteta pjesničkog izraza. Time smo ispunili naš glavni cilj da se u ovoj knjizi susretnu pjesme mladih i starijih, nepoznatih i afirmiranih…, susretnu pjesme koje nose ideju zbližavanja ljudi", istakao je Ramčilović
Udruženje Divan je dodijelilo diplome prvonagrađenim autorima za najbolju neobjavljenu pjesmu i to: Tišina (Adisa Camić), Moje rano djetinjstvo (Naila Mehmedović), Opet u Sandžaku (Idriz Demirović), Imam želba (Ajla Leković), kao i specijalnu diploma za najmlađeg pjesnika, jedanaestgodišnjem Edinu Ramčiloviću.
Dodijeljene su i zahvalnice za doprinos u afirmaciji bosanskog jezika i književnosti, tačnije institucijama koje rade na polju obrazovanja i kulture pri Ministarstvu kulture i Ministarstvu obrazovanja, domaćinu Institutu za makedonski jezik, kao i Institutu za jezik iz Sarajeva, čiji su predstavnici bili prisutni na promociji.
O knjizi su govorili promotori Seida Beganović i Violeta Tančeva Zlateva, dok su svoje stihove iz knjige Mostovi prijateljstva, među ostalim, govorili pjesnici: Hadžem Hajdarević, Šefkija Borančić, Mustafa Balje, Sadik Idrizi, Šerif Ajradinovski, Seida Beganović, Redžep Škrijelj i Adisa Camić.
Dio knjiga je podijeljen institicijama i predstavnicima osnovnih škola gdje se izučava bosanski jezik.