Odbranio magistarski rad

Sanel Haliti iz Prizrena je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu uspješno odbranio magistarski rad i stekao zvanje magistar menadžmenta u sportu.

Na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, 12. oktobra 2017. godine, na temu "Brendiranje kao dio marketinga koji je značajan faktor organizacijske, finansijske i rezultatske uspješnosti fudbalskog kluba", magistrirao je Sanel Haliti iz Prizrena.
Osnovni cilj i intencija ovog rada bila je istražiti i analizirati načine brendiranja vrhunskih inostranih fudbalskih klubova. 
"U današnjem moru različitih, a naročito sportskih informacija, velikom broju proizvoda i usluga, organizacije nastoje da sebe diferenciraju i pokažu kako su bolje i različite od ostalih. Upravo takvim ili sličnim brendiranjem fudbalski klubovi, razne organizacije, pogotovu trgovinske, države, gradovi kao i pojedinci, skreću pažnju na sebe. Brend, dakle, može biti osoba, grad, država, manifestacija, mjesto, proizvod-usluga i slično", rekao je ovom prilikom Sanel Haliti.
Mr Sanel Haliti rođen je 24.02.1990. godine u Prizrenu. Osnovnu i srednju školu završio je u Prizrenu. Diplomirao je 2013. godine na Ekonomskom fakultutetu Univerziteta u Sarajevu, smjer Menadžment i organizacija.