Skup je otvorio Admir Aljilji, član Glavnog odbora Demokratske stranke Bošnjaka koji je mještanima zahvalio na velikom odazivu.

Ministar Rasim Demiri, predsjednik Koalicije Vakat je u obraćanju mještane podsjetio na realizirane projekte ali je najavio da će se jednim problemom sa kojim se ovo selo suočava najviše baviti u narednom periodu.
"Grnčare nema vodu. To nije tajna i ne smije niko da se krije iza tog problema, niti Rasim Demiri kao ministar, niti poslanici u Parlamentu, niti bilo koji naš predstavnik... Govorili su nam da ne iznosimo taj problem jer ga ne možemo riješiti. Da li će se realizovati ili ne mi moramo da ukažemo na ozbiljan problem sa kojim se ovo selo suočava a to je nedostatak pijaće vode, a opština je dužna da riješi problem, onako kako se mi dogovorimo", rekao je Demiri.
On je istakao da će odmah nakon izbora održati sastanak sa budućim predsjednikom opštine, gdje se mora pronaći rješenje jer, kako je rekao, ovaj narod više ne može bez vode.
Kandidat sa liste iz ovog mjesta Edis Aljilji je zahvalio na povjerenju koje mu je ova koalicija ukazala i zatražio podršku svojih mještana.
"Izborom naše liste i mene kao predstavnika ovog kraja, podržavate sposobnost, odlučnost i hrabrost na traženju rješenja koja će dovesti do boljeg sutra našem narodu, Naša lista je garant istrajnosti i kontinuiteta u političkom djelovanju", naglasio je kandidat za odbornika Edis Aljilji.
Detalje sa promotivnog skupa Koalicije Vakat u Grnčaru pogledajte u video prilogu: 

Plaćeni sadržaj