Nakon promocije u Manastirici, Nova demokratska stranka je posjetila i Nebregošte gdje također ima svog kandidata za odbornika u skupštini Prizren.

U svom uvodnom izlaganju Uzeir Ferati je poselamio sve prisutne, zahvalio se na podršci koju ima u svom selu i predstavio ostale kolege i koleginice sa liste. Ferati koji je vodio ovaj skup posebno je pozdravio predsjednicu Emliju Redžepi koja je kandidat za gradonačelnika Prizrena.
"Pripala mi je izuzetna čast i posebno zadovoljstvo da predstavim sebe jer ste me vi predložili za kandidata na ovim, a i na prošlim izborima. Svima se zahvaljujem koji su mi dali glas na parlamentarnim izborima a od vas tražim da me podržite i na ovim lokalnim izborima. Moja stranka NDS je stranka koja ide uvijek naprijed i njeno članstvo iz dana u dan se povećava. Ovdje možete vidjeti mlade i perspektivne ljude pune poleta i spremnosti da daju doprinos našoj zajednici", rekao je Ferati.
Aktivista stranke Sejdija Odžini obraćajući se skupu rekao je:
"Mi prisustvujemo ovdje promociji stranke koja je nikla iz naroda i sa ponosom mogu reći da smo na čelu sa Emilijom Redžepi postigli izuzetne rezultate. Nebregošte ne smije zaboraviti rezultate NDS-a i same predsjednice jer su to ogromni i vitalni objekti koje je dobilo Nebregošte".
Dr. Arif Fazli je u svom govoru rekao da je Nova demokratska stranka donijela velike projekte Nebregoštu.
"NDS je prokopala i izgradila naše selo. Stvarno sam ponosan što mogu da glasam za našeg kandidata Uzaira. Dobro razmislite,  jer ako hoćemo da imamo svog prestavnika, onda glasajte za NDS i Uzeira".
Emilija Redžepi, kandidatkinja za gradonačelnika Prizrena i lider NDS-a obraćajući se prisutnima na skupu, srdačno je zahvalila na velikom odazivu.
"Ovakav odaziv me potsjetio na 2009. godinu kada je NDS ovdje započela svoju političku aktivnost, veliko vam hvala za sve. NDS izlazi spremna na ove izbore koji se planiraju za 22. oktobar ove godine sa svojim kapacitetom i ovim kvalitetnim i mladim timom", rekla je Redžepi. 
Emilija Redžepi je govorila i o svojoj kandidaturi za gradonačelnika Prizrena.
"Vođena nekom izdajom naših ljudi, prodajom, kupovinom i izdajom pojedinih ljudi, odlučili smo da kažemo "ne" svim albanskim liderima, da im pokažemo da ne možemo stati ispred svoje zajednice i tražiti za njih glas, jer je opština Rečane i dalje laž. Onoliko koliko vi podržite mene za gradonačelnika, toliko će vrijedeti Bošnjaci", rekla je predsjednica NDS.