"Opština Rečane će vrlo brzo biti formirana. To će biti zasluga i Koalicije Vakat, koja daje ogroman doprinos, i Vlade Republike Kosova", rekao je Kadri Veseli na predizbornom skupu u Rečanu.

Predsjednik Demokratske partije Kosova (PDK) i predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli je na preidizbornom skupu u Rečanu dao podršku Koaliciji Vakat i najavio da će Opština Rečane vrlo brzo biti formirana.
On je, govoreći o zajedničkom kandidatu za predsjednika Opštine Prizren Shaqiru Totaju istakao da je on pravi izbor i za bošnjačku zajednicu.
"Bitno je i za bošnjačku zajednicu da imamo jednog sposobnog predsjednika opštine koji živi u Prizrenu, koji misli o svom gradu i njegovoj multietničnosti i koji će radititi na poboljšanju uslova života svih građana Prizrena. U PDK-u i Shaqiru Totaju ćete imati jednog čovjeka koji će biti pored vas, koji će vas podržavati i koji će dati veliki doprinos na poboljšanju vaših života", rekao je Veseli.
On je najavio i izgradnju medicinskog familijarnog centra u Rečanu.
Ističući dobru saradnju sa Koalicijom Vakat Veseli je rekao da predstavnici ove koalicije daju veliki doprinos u formiranju opštine Rečane.
"Opština Rečane će vrlo brzo biti formirana. To će biti zasluga i Koalicije Vakat, koja daje ogroman doprinos, i Vlade Republike Kosovo. Zbog toga ćemo raditi zajedno da stvorimo novu opštinu Rečane", istakao je Veseli.
Predsjednik DSB-a i Koalicije Vakat Rasim Demiri je istakao vrlo dobru saradnju sa Demokratskom partijom Kosova i predsjednikom Veselijem.
"Podrška našem zajedničkom kandidatu Shaqiru Totaju je realnost. Takođe, to je prava garancija da budemo zaštićeni od velikih napada koji su uslijedili u posljednjih nekoliko mjeseci, preko 14 zahtjeva za izgradnju hidrocentrala u ovoj regiji. Zahvaljujući ovom čovjeku, koji je u svom kabinetu rekao mi ćemo to zaustaviti, to je zaustavljeno. Zato nam je to jedina garancija i dokaz da trebamo podržati zajednilčkog kandidata Shaqira Totaja", rekao je Demiri.
Detalje sa ovog skupa pogledajte u video prilogu: