“Ulazeći u proces kandidature za gradonačelnika Prizrena, svjesna svih mogućih prepreka na putu, odgovorna za svoju zajednicu, svjesna da prihvatim obaveze i dužnosti, puna ponosa, dostojanstva, autonomnosti, političkog iskustva i moralnih načela, s motom NAŠ ČOVJEK, ZA NAŠ PRIZREN, rame uz rame s kandidatima za opštinske odbornike na listi NDS, UVIJEK S NARODOM, i za svoj narod, čvrstog koraka i dignutog čela prolazila sam, prolazim i prolaziću ulicama moga i vašeg grada, mojih i vaših mahala, mojih i vaših sela”, rekla je Emilija Redžepi na predizbornom skupu u Prizrenu.

Predstavljanjem kandidata za gradonačelnika i kompletne liste kandidata za odbornike u Skupštini Prizrena, Nova demokratska je sinoć u Domu kulture "Xhemajli Berisha" u Prizrenu započela predizbornu kampanju za lokalne izbore na Kosovu.
Skup je otvorila Ermina Jonuzi, odbornica u dva mandata u Skupštini opštine Prizren koja je podsjetila na uspjehe ove stranke.
Predsjednica stranke i kandidat za gradonačelnika Emilija Redžepi je u svom obraćanju istakla da na iako Bošnjake pojedini politički subjekti tretiraju kao manjinu, njihova samobitnost u prizrensko-šarskoj regiji daje im za pravo da svoj glas usmjere, kako prema onima koji nas čuju, tako i prema onima koji žele ostati gluhi na vapaje za opstankom u vremenima koja dolaze. 
“Mi ne želimo ništa mimo Ustava, zakona i pravila koja važe za sve na Kosovu i u Prizrenu, ali želimo sveopštu implementaciju zakonske regulative u svrhu većeg i bržeg zapošljavanja mladih, boljeg i dostupnijeg obrazovanja, promocije nacionalne kulture i tradicije, bržeg ekonomskog razvoja naših sredina, većeg povrata PDV-a nerazvijenim krajevima, većeg izdvajanja za socijalna davanja ugroženim kategorijama stanovništva, poboljšanje saobraćajne i svake druge infrastrukture u prizrenskom kraju – za blagostanje svih naših sugrađana. I opet ponavljamo i tražimo što bržu odluku o formiranju Opštine Rečane kao nacionalnog interesa bošnjačke zajednice u cilju afirmacije, promocije, prosperiteta i svakog drugog napretka bošnjačke nacionalne zajednice. Zar tražimo mnogo i zar je ovo mimo Ustavom i zakonom predviđenih pravila?”, upitala je Emilija Redžepi, dodajući da samo žele “pravilnu i pravičnu primjenu svega dogovorenog na nivou opštine, regije i države”.
Skupu su se obratili i nosilac liste na ovim izborima Bajruš Sezairi, i kandidati za odbornika Arhim Ajazi i Sabina Birdaini Dana, Azem Durmiši i Avdo Džešević.
Pogledajte video: