Nakon što je Rasim Demiri preuzeo mjesto ministra

Poslije formiranja vlade Kosova pod vođstvom Ramusha Haradinaja, neki poslanici PDK-a, AAK-a, Inicijative, AKR-a i koalicije Vakat postali su ministri. Preuzimanjem pozicija u vladi došlo je do zamjene poslanika u Skupštini Kosova novim imenima.

CIK je objavio imena novih poslanika u Skupštini Kosova. Umjesto Ramusha Haradinaja, poslanik koji se vraća u skupštinske klupe ispred PDK je Nait Hasani. Fadil Beka iz PDK-a takođe zamjenjuje Fatmira Limaja iz Inicijative, dok Enver Hoti iz Inicijative zamjenjuje Envera Hoxhaja iz PDK-a.
Gani Dreshaj iz AAK zauzima mjesto Rrustema Berishe, također iz AAK-a. I Bekë Berisha iz stranke Ramusha Haradinaja zamijenit će Pala Lekaja iz AAK-a.
Imet Rrahmani iz LDK-a zamijenit će Behgjeta Pacollija iz AAK-a, dok će Bahrim Šabani zamjeniti Rasima Demirija iz Koalicije Vakat koji je imenovan za ministra za regionalni razvoj.
Da podsjetimo da je Bahrim Šabani bio treći po broju glasova u Koaliciji Vakat na zadnjim prijevremenim izborima koji su održani 11. juna ove godine. Imenovanjem Demirija za ministra, Šabanija je kao trećeplasiranog kandidata CIK imenovala za poslanika.
Bahrim Šabani je rođen 1982. godine. Osnovnu školu je završio u selu Skorobište, a srednju u Prizrenu. Završio fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije – smjer kriminalistika. Također je završio i master kriminalistiku na istoimenom fakultetu.
Radio kao savjetnik potpredsjednika Skupštine Kosova, zamjenik ministra u Ministarstvu za rad i socijalnu zaštitu i na mjesto šefa kabibeta ministra bez portfelja Rasima Demirija.
Živi u Ljubiždi, oženjen je i otac troje djece.