Druženje i masovnost obilježili su turnir u malom fudbalu u Grnčaru gdje je učestvovalo 18 lokalnih ekipa.

Na lokalnom "Turniru prijateljstva" u malom fudbalu u Grnčaru kod Prizrena juče je odigrana finalna utakmica između ekipa "Arsenala" i "Krimi rada". Ubjedljivu pobjedu rezultatom 9:3 slavila je ekipa "Krimi rada" i osvojila turnir koji je pored kvalitetnih utakmica obilježila i velika posjećenost. Treće mjesto na turniru je osvojila ekipa "Beskućnika".
Na turniru koji je trajao 15 dana, učestvovalo je 18 ekipa sastavljenih od igrača samo iz ovog mjesta, a nagrade za najbolje osigurao je Direktorijat za kulturu, omladinu i sport, na čelu sa Arhimom Ajazijem. 
U prvom dijelu turnira po grupama, gdje se igralo po geslu "važno je učestvovati", bila je zabavna atmosfera, dok je kasnije u nokaut fazi prikazan kvalitetan fudbal.
Sve utakmice na turniru bile su propraćene od strane velikog broja mještana svih generacija i oba pola.
U vrijeme talasa iseljavanja koji je zahvatio čitavu našu regiju, Grnčare može sloviti kao primjer drugima kako se treba suočiti s problemima, a ne samo razmišljati o odlasku. Na državi je da kroz razne projekte preduzme sve što je u njenoj moći kako bi za rodni kraj vezala što veći broj mlade populacije, stvarajući uslove za bolji, kvalitetniji život.