Trećeg bajramskog dana Džematski hor "Džennetski napitak" iz Grnčara priredio je kulturno-vjerski program u ovom bošnjačkom selu u Podgoru.

Džematski hor "Džennetski napitak" predvođen imamom Anelom ef. Avdijom priredio je na školskom igralištu u Grnčaru kulturno-vjerski program, gdje su se polaznici mekteba iz ovog džemata predstavili ilahijama u čast islama i Poslanika Muhameda a.s.
Program su pored mnogobrojnih mještana Grnčara pratili i gosti iz Odbora islamske zajednice Prizren, imami iz Podgore, Župe i Prizrena, kao i politički predstavnici Bošnjaka.  
Imam Anel ef. Avdija je, čestitajući prisutnima bajramske blagdane, istakao uspješan rad seoskog mekteba i hora mladih polaznika vjerske pouke.
"Polaznici vjerske pouke i članovi hora u ovom džematu su primjer posvećenosti u upoznavanju svoje vjere i pravi su nosioci bajraka islama", istakao je imam Anel ef. Avdija.  
Posebnost programa je bila premijera ilahije o Poslaniku, u izvedbi mladog hafiza Senada Maksutija iz ovog bošnjačkog sela, svršenika medrese u Podgorici.
Kvalitetan kulturno-vjerski program predvođen imamom Anelom ef. Avdijom i mladim hafizom Senadom Maksutijem postaje tradicija u ovom džematu tokom ramazanskih i bajramskih blagdana.