PORUKA SA PROTESTA

Jučer su mještani sela Vraništa nakon poziva na društvenim mrežama protestvovali u nešto većem broju, u znak solidarnosti priključio se veliki broj mještana iz svih sela u Gori.

Oni ne dozvoljavaju  da se njihova imovina uzurpira da bi privatna kompanija izgradila hidrocentrale na njihovom ataru.

Odluka da se na njihovim imanjima izgrade dvije mini hidrocentrale doneta je još 2013. godine. Tada je SO Dragaš donela odluku da izvrši eksproprijaciju njihove imovine da bi privatna kompanija "Eurokos" izgradila mini hidrocentrale. Odluka o eksproprijaciji nije podržana od odbornika iz manjinske zjednice, i u suprotnosti je sa zakonom o eksproprijaciji.

"Mi smo tužili i Opštinu i kompaniju koja želi nasilno da uzurpira našu imovinu. Bilo je najava da će danas uz pomoć policije privatna kompanija izvoditi radove na našoj imovini. Mi smo spremni da po svaku cijenu branimo svoju imovinu.

Čekamo konačnu odluku suda, jer vjerujemo u pravni sistem Kosova, i dok sud ne donese konačnu odluku, spremni smo da svaki dan protestujemo.

Ovim putem pozivamo sve građane Gore, bez obzira na njihovu političku pripadnost ili kako se izjašnjavaju, da pomognu Vraništi, jer će na taj način pomoći i sebi.

Mi ovdje branimo svoja prava. Ovdje branimo Goru od onih koji ne poštuju zakone ove države", istakli su mještni sela Vranište okupljeni na jučerašnjem protestu.

Izvor: gorapress.net