Spriječiti izgradnju hidrocentrala

Sudeći po najnovijim vijestima iz sela Vranište, koja je na meti nelegalnih uzrupatora sa namjerom devastiranja rječnog toka i privatnih imanja koji su nezakonitom eksporprijacijom nasilno oduzeti, investitor koji sa nalegalnim dozvolama za rad u toku dana je dovlačio dodatnu mehanizaciju kako bi u ponedjeljak (19.06.2017.) počev od 08:00 h započeo nelegalne radove.

Njegovom posjetom mještanima sela Vraniše, dotični gospodin je nagovjestio nastavak radova. U ne baš mirnom tonu je mještanima sela Vranište čak dao do znanja da će se radovi nastaviti ako treba i pod obezbjeđenjem policije.

Ovim javnim proglasom se poziva čitavo stanovništvo Gore koje živi u Gori da se pridruži protestima i pomogne mještanima sela Vranište, da odbrane svoju imovinu.

Dijasporu pozivamo da se svim sredstvima da berzerevna podrška putem elektronskih medija i socijalnih mreža.

Poseban akcenat se stavlja na političare, koji su u predizbronoj kampanji obilazili sela Gore, da pokažu solidarnost i javno podrže protest svojim fizičkim prisustvom. Kad je bilo prigodno da zahtjevaju glasove, još je prigodnije da se odazivom pokaže solidarnost ne samo sa selom Vranište, već sa čitavom Gorom gdje nam preti prvi put poslije skoro čitavog milenijuma da ostanemo bez onoga što smo vijekovima prenosili sa koljena na koljeno našim pokoljenjima.

Nastavak radova nije slučajno izabran za ovaj dan. U postizbronom vakuumu, kad su sve institicuje takoreći blokirane, investitor i nelegalni uzurpator se služi i ovakvim metodama, odnosno nasilnom otimačinom.

RadioGora