Na poziv predsjednika Demokratske stranke Bošnjaka Rasima Demirija, turski biznismen Huseyn Kaptan, vlasnik kompanije "Kaptanlar Group", sa svojim partnerima posjetio je Prizren, gdje se u prostorijama stranke sastao sa rukovodskom ovog bošnjačkog političkog subjekta i najavio svoja buduća ulaganja na Kosovu kao i u bošnjačkim sredinama.

Vlasnik kompanije "Kaptanlar Group" je ovom prilikom rekao da su trenutno u fazi prikupljanja informacija oko budućih ulaganja i da su zainteresovani da ulažu u proizvodnji mermera.
Uspješni turski biznismen Kaptan je napomenuo da su veze sa Bošnjacima vrlo jake, da su to bratski narodi, istakavši veliku angažovanost ministra Demirija, i podsjetio na riječi rahmetli Alije Izetbegovića upućene predsjedniku Tayipu Erdoganu da Bosnu i Bošnjake ostavlja u amanet Turskoj. 
Predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka i ministar u Vladi Kosova Rasim Demiri je, istakavši dobru saradnju sa turskim biznismenima, najavio da će sa ovom delegacijom posjetiti Župu i Podgor kako bi se upoznali sa mogućnostima i potencijalom ovih krajeva za neka eventualna buduća ulaganja.
On je zahvalio gostima na iskrenoj želji da sarađuju sa Bošnjacima Kosova i svoje biznise prošire i u bošnjačke sredine, što će svakako uticati na stvaranje uslova za zaposlenje jednog broja mještana iz ovih krajeva.