Delegacija Koalicije Vakat, koju su predvodili zastupnici Ćerim Bajrami i Duda Balje, boravila je u prigradskom naselju Ljubižda, gdje je zvanično otpočela realizacija infrastrukturnih objekata. Susretom u Ljubiždi, simbolično su krenuli radovi na polju infrastrukture u naseljima Župe i Podgora.

Prema utvrđenoj dinamici, bit će realizirani sljedeći projekti: pokockavanje trotoara, sokaka i ulica u Ljubiždi, Skorobištu, Novom Selu, Gornjem Selu, Planjanu, Gornjem Ljubinju, Donjem Ljubinju, Nebregoštu, Drajčićima, Pousku i Jablanici, potporni betonski zidovi u Rečanu i Lokvici, izgradnja mosta u Mušnikovu, asflaltiranje školskog stadiona u Manastirici te postavljanje rasvjete na igralištu u Grnčaru. 
Tokom susreta sa izvođačima radova, Kompanijom KAG, iznijet je podatak da će vrijednost radova biti oko 200 hiljada eura.
Zastupnik Ćerim Bajrami je u izjavi za naš portal kazao da su finansijska sredstva obezbjeđena zahvaljući, kako je naglasio, amandmanu - pisanom zahtjevu zastupnika Koalicije Vakat i ministra Rasima Demirija.
“Taj naš zahtjev je usvojen u vrijeme usvajanja rebalansa budžeta u prošloj 2016. godini, dok dodatna su sredstva obezbjeđena i od opštinskih vlasti u Prizrenu”, dodao je Bajrami.
Obilazak terena i dogovori s mještanima te terenski radovi inženjera su, kako je rekao zastupnik Bajrami, završeni krajem prošle godine, uključujući i tendersku proceduru opštinske vlasti.
“Naša su nastojanja, tokom mnogobrojnih susreta sa našim građanima u Župi i Podgoru, shodno njihovim zahtjevima, da poboljšamo uslove življenja. Sve vrijeme smo intenzivno uključeni u tim procesima. Mi ćemo i dalje biti sa našim građanima, dok ćemo biti uključeni u samu realizaciju projekata, u kontaktu sa izvođačima radova, nadlježnima iz opštine Prizren te sa predstavnicima iz centralnih vlasti”, zaključio je zastupnik Ćerim Bajrami. 
Kao i one nove koji će uslijediti na osnovu budžeta za 2017. godinu i to po svim našim naseljima ili regionalnim putnim pravcima ka njima na Kosovu...