Danas je u prostorijama Nove demokratske stranke u Prizrenu na poziv predsjednice Nove demokratske stranke i poslanice u Skupštini Kosova, Emilije Redžepi boravio predsjednik Demokratske partije Kosova i ujedno i predsjednik Skupštine Kosova, Kadri Veseli, sa svojim saradnicima iz ogranka PDK u Prizrenu.

Tokom govora dobrodošlice predsjednica Nove demokratske stranke se zahvalila predsjedniku PDK, Kadri Veseliju na ovoj posjeti i rekla da su oni stabilan politički partner, te da su spremni za lokalne izbore, ali i za eventualne vanredne parlamentarne izbore.

"Mi smo, kao što i sami znate stabilan politički partner i pored nekih političkih problema koje smo imali. Mi smo našim kapacitetima i snagom to prebrodili. Idemo dalje. Spremamo se za lokalne izbore. Takođe smo kao partija spremni da izađemo na vanrednim centralnim izborima. Sa nama su danas gosti iz Peći i ja ih pozdravljam. Nismo više partija lokalnog karaktera, nego imamo Peć, Mitrovicu, Leposavić. Nemamo još Dragaš ali baš i nismo zainteresovani toliko za opštinu Dragaš", rekla je Emilija Redžepi.

Predsjednica Nove demokratske stranke se u ime partije i u svoje ime zahvalila gostima što su danas izdvojili vrijeme da u ovom neradnom danu nađu vremena, pa čak i pored problema i u parlamentu i u vladi.

Nakon toga, prisutnima se obratio predsjednik PDK, Kadri Veseli koji je između ostalog rekao da je veoma važno da u ovoj slobodnoj zemlji živimo kao jednaki građani, te da će raditi na poboljšanju ekonomskih uslova života svih ljudi na Kosovu.

"Drago mi je da sam danas sa vama. Zahvaljujem se predsjednici NDS-a, Emiliji Redžepi na pozivu i zahvaljujem se na vašoj podršci nama u svim trenucima kao koalicioni partneri. Ponosni smo na to. Mislim, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou. Nama je veoma važno da živimo kao građani ove slobodne zemlje. Veoma je važno da unapređujemo saradnju i poboljšamo ekonomsku situaciju naših građana, bez obzira o kojoj se nacionalnosti radilo. Mi imamo odlične odnose u političkom smislu i nastavićemo da radimo zajedno na onim ciljevima koje imamo, bilo da je u političkom ili ekonomskom smislu ka boljem životu svih građana. Ovo je naše Kosovo. Kosovo u kojem svi građani žive zajedno i daju doprinos da idemo naprijed. Ponoviću još jednom da smo veoma ponosni na dosadašnju saradnju i nadam se da ćemo je nastaviti za dobrobit Prizrena i za dobrobit cijelog Kosova. Svaka stranka se treba razvijati, jer nije dobro biti samo lokalna stranka, nego stranka na nacionalnom nivou", kazao je Veseli.

Veseli se nakon obraćanja osvrnuo na prisutne i među njima video svojeg saborca iz vremena rata na Kosovu kojeg je svesrdno pozdravio. Rekao je da mu je drago zbog toga i da je to dobro jer je to dokaz da smo bili zajedno i da ćemo i dalje biti zajedno, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Najvažnije je da je naše opredjeljenje da Republika Kosovo bude suverena i jaka, kako u političkom tako i u ekonomskom smislu.



Video preuzet sa YouTube kanala www.balkanplus.net