Podrška premijera

Danas se predsjednica Nove demokratske stranke i poslanica u Parlamentu Kosova Emilija Redžepi sastala sa premijerom Isom Mustafom gdje su razgovarali o budućim koracima ka formiranju opštine Rečane, nastanjenu većinskim bošnjačkim stanovništvom.

Emilija Redžepi je u izjavi za naš portal rekla da je prethodno u vezi sa formiranjem opštine dobijena podrška i od predsjednika Kosova Hashima Thaçija.

"Poslije razgovora sa predsjednikom države Hashimom Thaçijem dobijena je javna podrška oko formiranja prve opštine sa bošnjačkim većinskim stanovništvom. Tada je rečeno da će biti veoma velika i uloga predsjednika oko formiranja tima eksperata, koji će biti aktivirani u radnoj grupi oko procjene studije samoodrživosti tog geografskog područja sa svim prirodnim resursima i privrednim potencijalom kao i ljudskim resursima koje župski kraj ima", izjavila je Redžepi i dodala:

"Danas je ta podrška došla i od premijera vlade Kosova, Ise Mustafe čije je mišljenje da opština Rečane ispunjava sve vladine kriterijume i da se proces mora aktivirati preko vlade kako bi došao na razmatranje u parlamentu. Takođe je premijer obećao da će preko ministarstva za lokalnu samoupravu pomoći oko cjelokupnog procesa i ubrzati proceduru".

Predsjednica NDS-a je nakon razgovora sa premijerom istakla da je ovo javni interes i da svi trebaju biti uključeni u ovom procesu kako bi se našim građanima osigurao veći prosperitet i što veća ulaganja u bošnjačke sredine, posedno u župskom kraju.

"NDS još od 2009. godine zauzima stav da je lokalna samouprava prioritet Bošnjaka i da pokuša vratiti ono što su naši prethodni poslanici izgubili ili poklonili opštinu nekoj drugoj zajednici. Ovo je nacionalni interes i javno pozivam druge političke opcije da se priključe ovom procesu kako bismo svim našim građanima osigurali bolji prosperitet i veća kapitalna ulaganja u župskom kraju", rekla je na kraju poslanica Emilija Redžepi.