Mladi Bošnjak Tarik Elezi je sa svojih devet godina već postao perspektivni fudbaler koji svojim znanjem fudbala prednjači u svojoj generaciji

Škola fudbala “Winner“ iz Prizrena pravi je rasadnik fudbalskih talenata iz svih zajednica koje u njemu žive te se svrstava u one poznatije u regionu Balkana. Postoji preko 10 godina, ima oko 200 polaznika svrstanih u nekoliko kategorij, a mnoge od njih poput kategorije U-11, U-13 i U-15 takmiče se u svojim fudbalskim ligama i veoma su uspješni. Ova fudbalska škola poznata je i po činjenici da se njihovi najmlađi uzrasti od 6, pa 7 i 8 godina zvanično registruju dok nijedna škola fudbala na balkanskim prostorima to ne radi. 
Predsjednik fudbalske škole "Winner" je poznati fudbalski stručnjak Šukrija Gorani, dok je glavni trener, takođe poznati fudbaler, njegov sin Sead Gorani, koji radi uz asistenciju još četiri svoje kolege i to: Ferdija Hercega, Denisa Isaje, Xhanera Gzima te Denisa Shishka. Oni rade po programu mnogih svjetski poznatih škola fudbala i to svakoga dana po pet treninga dnevno za svaku generaciju polaznika škole. Takođe, mnoge generacije su učestvovale na mnogim međunarodnim turnirima i osvajali brojne nagrade te su iz njihovih redova ,,izašla“ mnoga poznata fudbalska imena koje su nastavili svoje karijere u mnogim poznatim fudbalskim timovima. 
Po našim saznanjima, u posljednjih nekoliko godina u toj fudbalskoj školi pojavilo se nekoliko izuzetno talentiranih mladih fudbalera pred kojima je, po riječima njihovih trenera, sjajna fudbalska karijera, ako se opredele u životu za najpopularniju sporednu stvar na svijetu, a to je, svakako, fudbal.
Mladi Bošnjak Tarik Elezi je sa svojih devet godina već postao perspektivni fudbaler koji svojim znanjem fudbala prednjači u svojoj generaciji, u kojoj ima još nekoliko fudbalera koji se ističu svojim fudbalskim kvalitetima.
Ovih dana smo posjetili ovu školu u fudbalskom balonu "Andra"  te se uvjerili u kvalitete njihovog rada kao i u talentiranost mladih fudbalera iz svih zajednica koje u Prizrenu žive. Iako je to bio prvi intervju za neki medijsku kuću, mali Tarik je pokazao da izuzetno poznaje fudbal te, bez ikakve treme, pričao o svojoj trenutnoj fudbalskoj karijeri i svojim planovima, koliko je moguće da za njegov uzrast razgovora o tome. Razgovoru je, osim njegovih trenera,  prustvovao i njegov otac Mirsad Elezi.
Tarik je odličan učenik  trećeg razreda Osnovne škole "Abdulj Frasheri" u Prizrenu, a kako ističe, u svom omiljenom sportu, veliki uzori su mu i Messi, ali i Ronaldo. 
"U Winneru sam od prije par godina. Treniramo tri puta nedjeljno ali i igramo utakmice sa drugim fudbalskim školama gdje možemo pokazati sve ono što nas naši treneri tokom treninga uče. Moja pozicija u ekipi je lijevo krilo i postigao sam mnogo golova do sada. Ovdje imam mnogo drugara sa kojima se družimo i van treninga, a ovom prilikom bih pozdravio sve njih kao i trenera Seada Goranija, koji nas je naučio fudbalskim čarolijama“, kaže ovaj mladi fudbaler. 
Tarik je igrao na nekoliko fudbalskih turnira.
"Na turnirima sam naučio i vidio kako je igrati utakmice i uopšte nisam imao tremu. Još trebam učiti o fudbalu, no prvo škola, pa onda fudbal, a kad porastem možda i postanem poznat fudbaler", kaže simpatični Tarik. 
Njegov otac, Mirsad Elezi, ističe da mu ništa ne pada teško da ispuni sve želje malog Tarika. 
"Tarik je još vrlo mlad ali mnogo voli fudbal. Njegovi treneri smatraju da je izuzetan fudbalski talenat i da ima sjajnu fudbalsku budućnost, što me čini vrlo ponosnim. Ja nisam neki poznavalac fudbala, no moram reći da mu je djed, moj otac Abdurahim Elezi, bio poznati fudbaler mnogih fudbalskih klubova sa ovih prostora poput 'Lirije', 'Progresa' i 'Prištine' te je Tarik vjerovatno povukao tu fudbalsku 'žicu' na njega", ističe o svom sinu Mirsad. 
On kaže da je Tarik praktično uz loptu i prohodao. 
"Već sa četiri godine je šutirao loptu i igrao sa komšijskom djecom u dvorištu. Prije dvije godine smo ga upisali u ovu školu fudbala gdje se potvrdio, kako kažu treneri, njegov veliki fudbalski talenat. Meni, mojoj supruzi, ali i čitavoj familiji je veoma drago zbog toga i nadamo se da će mu fudbalska profesija biti životni poziv, ko zna?", kaže Mirsad Elezi. 
Inače, Tarik na arapskom jeziku znači "zvijezda Danica", pa neka naš mali Tarik Elezi bude naša buduća fudbalska zvijezda, o kojoj će svi pričati u doglednoj budućnosti.