Endi Ismailović iz Gore je na takmičenju "Ja imam talenat" oduševio žiri i prošao sa svih četiri DA! u kategoriji muzike, odnosno popularnog "Repa"

Poreklom je iz Gornjeg Krstaca, nastanjen u Dragašu, a živi u Kragujevcu. Umetničko ime mu je ENDI (TheEnd). Naša dopisnica Elma Selimi je razgovarala sa njim i pročitajte šta je on kazao za čitaoce web portala gorapress.net.
- Rep muzikom se bavim nekih četiri  godine, nisam ja birao rep, on je birao mene. U rep muzici se govori o realnim situacijama u životu, izvođači pišu svoje tekstove i reper mora da ima visok kapacitet pluća da bi izveo svoju autorsku pjesmu koja je preplavljenja emocijama i energijom.
Linija repovanja izlazi spontano i prirodno dok u drugim žanrovima neko ih komponuje. Pišem tekstove da bih se oslobodio stresa i negativnih misli i dosta puta me je ova muzika izvukla iz depresije, i od kad sam sebe pronašao u ovom hobiju, osećam se ispunjeno. Kao što se bokser prazni na džaku tako i ja preko matrice. Tako i mene od samog početka, rep mi je na prvom mjestu. Budim se uz rep i slušam ga neprestano.
Utisci sa takmičenja "Ja Imam talenat" su fantastični, prijavio sam se iz razloga da bih promovisao svoje pjesme i upoznao ljude. Tamo sam od raznih takmičara dobio podršku kao i od žirija, najviše me je impresionirao komentar gospođe Danice, koja je razumela poruku koju sam preneo preko pesme koju sam predstavio "Čvrst razum".
Kad se takmičim, takmičim se sa samim sobom, trudim se da budem što bolji u ovome što radim i prvenstveno što bolji čovek.
Ne očekujem ništa, sem promocije i dobre zabave, muzika mi je lek za dušu. Nisam ja reper, ja sam samo običan čovek koji ima dovoljno hrabrosti da kaže ono što drugi kriju, iskren sam i emotivan.
Endi se takođe bavi fotografijom i montažom videa, što govori o njegovom smislu za umetnost i doživljaj u realnosti. 

Gorapress.net.