Zamjenik premijera, ujedno i bisnismen i vlasnik kompanije Elkos Group, Ramiz Kelmendi, primio u svom kabinetu predsjednika Demokratske stranke Bošnjaka Rasima Demirija i potpredsjednika Bahrima Šabanija.

Na samom početku predsjednik DSB-a čestitao je domaćinu novu funkciju zamjenika premijera te se zahvalio na prijemu.
Na sastanku razgovaralo se o mnogim temama, koje su od opšteg interesa za Bošnjake i bošnjačku zajednicu na Kosovu. Bilo je govora o investicijama i stranim ulaganjima u regionima gdje žive Bošnjaci, kao što su Župa, Gora, Vitomirica, Dobruša i Rvatska. Takođe je zamjenik premijera i vlasnik kompanije Elkos Group obećao da će svima izaći u susret da svoju djelatnost u biznisu, stočarstvu, malinarstvu, pčelarstvu prošire i na strano tržiste.
Na prijedlog predsjednika DSB-a Rasima Demirija dogovoreno je da zamjenik premijera Ramiz Kelmendi ovog mjeseca posjeti sve bošnjačke sredine, kako bi  se sastao i razgovarao  sa bošnjačkim biznismenima, prdstavnicima udruženja malinara, farmera i pčelara.
Na kraju razgovora Predsjednik DSB-a Demiri zahvalio se vlasniku kompanije Elkos Group što zapošljava veliki broj pripadnika bošnjačke zajednice, te je zatražio da u sredinama gdje žive Bošnjaci taj broj bude i veći, što je Kelmendi i obećao.
Prvi od sastanaka zamjenika premijera sa bošnjačkim privrednicima zakazan je za 12. decembar u Rečanu.