10-godišnjica Lokalnog odbora za javnost i bezbjednost

Povodom 10-godišnjice osnivanja Lokalnog odbora za javnost i bezbjednost (LOJB), u Kruševu je održan sastanak i prigodna svečanost.

Na sastanku je pored ostalih prisustvovao Direktor Regionalne Policije Kosova u Prizrenu Nexhmi Krasniqi sa zamjenikom Musli Kollollijem, komandir policije Opštine Dragaš Shaqir Uka, komandir Pogranične policije za Dragaš Ismet Hodaj, kao i predstavnici OSCE-a.
Direktor regionalne policije u Prizrenu Nexhmi Krasniqi je pohvalio rad policije u podstanici Kruševo, kao i rad LOJB-a, te dao punu podršku kako bi i u budućnosti ova podstanica imala još više uspjeha. 
Behar Brenoli, predsjedavajući LOJB-a je prisutne obavjestio o aktivnostima koje je ovaj odbor proveo tokom ovih godina, te ih je upoznao sa izazovima kojim se svakodnevno susreću - problem malog broja policajaca u podstanici, slaba informisanost građana o ulozi policije, ovog odbora, tužilaštva i suda, te kako građani često okrivljuju policiju zbog toga što navodno oslobađa počinioce krađa i sl. ne znajući da je to u stvari nadležnost tužioca i da on određuje pritvor ili ih upućuje po redovnoj proceduri da se brane sa slobode. 
Komandir podstanice Servet Hodža predočio je detaljan policijski izvještaj od 2006. do 2016. godine iz koga se vidi da je posljednjih godina opao broj slučajeva teških krađa, te da je to u velikoj mjeri ostvareno saradnjom mještana sa policijom. On je pozvao mještane da i dalje sarađuju jer je to u njihovom interesu. 
Nakon sastanka upriličen je svečani ručak.