Izgradnja tunela (galerije) u kanjonu Bistrice na magistralnom putu Prizren - Rečane, proširenje puta Dragaš - Brod, kao i nastavak radova na putu Restelica - Strezimir, bili su teme razgovora predstavnika Koalicije Vakat sa ministrom infrastrukture.

Predstavnici Koalicije Vakat na čelu sa ministrom Rasimom Demirijem, zastupnicima Ćerimom Bajramijem i Dudom Balje, zamjenikom ministra Usmenom Baldžijem i savjetnikom ministra Memišom Birdainijem, posjetili su ministra za infrastrukturu u Vladi Kosova Lutfi Zharkua u njegovom kabinetu.
Razgovaralo se o izgradnji tunela (galerije) u kanjonu Bistrice na magistralnom putu Prizren - Rečane, proširenju puta Dragaš - Brod, kao i o nastavku radova na putu Restelica - granični prelaz Strezimir, sa Makedonijom.
Predstavnici Koalicije Vakat upoznali su ministra infrastrukture da je kanjon Bistrice trenutno najugroženiji i najrizičniji putni pravac na Kosovu gdje su, zbog čestog odrona stijena, putnici izloženi velikom riziku, a štete na vozilima su gotovo svakodnevna pojava.
Na sastanku je dogovoreno da se ovaj projekat realizuje u nekoliko faza, a prva faza izgradnje galerije od betona za zaštitu magistralnog puta treba početi naredne godine.
Ministar Zharku je predložio predstavnicima Vakata da u narednim danima zajedno obiđu ovaj putni pravac i da će nakon toga biti izrađen konkretni izvođački projekat. 
Na sastanku je, takođe, zatraženo od ministra da se napravi i adekvatno rješenje za koliko-toliko normalno paralelno odvijanje saobraćaja tokom izvođenja radova, da se ne bi koristio alternativni put Pousko - Jablanica - Lokvica, koji je u jednom dobrom dijelu, kod Planinarskog doma, zemljani a dijelom makadamski i koji nije za svakodnevnu upotrebu i veću frekvenciju vozila.
Ministar Lutfi Zharku je, takođe, dao saglasnost za proširenje puta Dragaš - Brod, kao i za izdvajanje sredstava za nastavak gradnje puta Restelica - Strezimir.