Komedija

U okviru proslave Dana Bošnjaka, u prizrenskom Domu kulture “Xhemajli Berisha” u ponedjeljak, 3. oktobra 2016. godine, održat će se avanturistička komedija za djecu i odrasle "Put po svijetu na trotinetu”, produkcija "Bjelopoljskog pozorišta", koju je režirao Izet Mulabegović, po tekstu Tode Nikoletića.

"Put po svijetu na trotinetu" je komedija za djecu i odrasle i edukativnog je karaktera, jer se kroz nju oslikavaju događaji iz umjetnosti, književnosti i historije.
Kroz glumačku igru publika, na duhovit način, prolazi kroz tri kontinenta i šest država.
Predstava savjetuje odrasle da treba da shvate djecu i da im pruže više ljubavi i nježnosti, a njena osnovna poruka je da u svemu uvijek pobjeđuju: dobrota, humanost, ljubav i prijateljstvo.
Prema zvaničnicima "Bjelopoljskog pozorišta", do sada je "Put po svijetu na trotinetu" odigrana preko pedeset puta na više pozorišnih scena u regiji, a njihova predstava, koja po prvi put gostuje u Prizrenu, učestvovala je i na revijalnom Festivalu Dani komedije balkanskih zemalja ''Osmijeh za Sarajevo', gdje je ostavila izuzetan utisak na tamošnju probirljivu publiku.