Dan Bošnjaka Kosova

Povodom proslava "Dana Bošnjaka Kosova“ koji se tradicionalno organizuje 28. septembra u mjestima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom, koordinator proslave za opštinu Prizren i šef kabineta ministra bez portfelja Bahrim Šabani kaže da su izdvojena sredstva dovoljna da se pokriju sve aktivnosti.

"Vlada Kosova je, na predlog Ministra bez portfelja ispred bošnjačke zajednice, Rasima Demirija, izdvojila 24 hiljade eura, te je takođe i Direktorijat za kulturu, omladinu i sport opštine Prizren izdvojio oko 2,500 eura te je sasvim jasno da ima dovoljno novca da se jedna ovako velika i značajna manifestacija održi na visokom nivou u svim mjestima širom Kosova gdje većinski žive i egzistiraju Bošnjaci Kosova, od Prizrena, Dragaša, pećko-istočkog kraja, tj. Vitomirice, Prištine, Mitrovice pa sve do bošnjačkog sela Rvatske“, kaže Šabani. 
Danas je u Prizrenu sastanak Organizacionog odbora na kome će se po reciprocitetu podijeliti sredstva, a na osnovu odobrenih projekata biće utvrđena i agenda proslave na cijelom Kosovu.
"Što se tiče prizrenskog regiona, za sada znamo da će 28. septembra sa početkom u 18 časova biti održana Svečana akademija, a iste večeri i folk-koncert u Hali sportova. Za ostala dešavanja znaćemo danas nakon sastanka Organizacionog odbora predstavnika svih onih Bošnjaka, da li to bio NVO-sektor ili pojedinci, koji su aplicirali za dodjelu finansijskih sredstava za ovogodišnju proslavu“, kaže koordinator proslave za Prizren i dodaje da je u ovoj opštini do sada pristiglo oko 20-tak projekata. 
Koji su ovogodišnji podržani kulturno-sportski događaji u okviru “Dana Bošnjaka“ možete pogledati sutra kada ćemo objaviti agendu proslave.