U toku pripreme u okviru proslave Dana Bošnjaka

KUD "Šarski behar" iz Prizrena, nastavlja svoje kulturne aktivnosti. Ovoga puta, po šesti put, uz najveći nacionalni praznik Bošnjaka, organizuje koncert, gdje će osim narodne muzike, u izvedbi naših domaćih zvijezda, Šaćira Ametija, Anela Rustemija, Migdata Hamze i Elvira Bećirovića biti i zabavna muzika pop grupe iz Makedonije - Latino instrumental bend.

Zvijezde večeri će ovoga puta, kako ističu organizatori, biti Adam i Ibro Labunski iz Skoplja te Aldin Avdijaj iz Podgorice.

Predsjednik društva, Edis Mustafi, kaže da su njihova nastojanja bila usmjerena da  program u povodu Dana Bošnjaka, ove godine osvježe i obogate.

"Obzirom da na koncert dolazi publika od 7 do 70 godina, nastojali smo da svako nađe sebe te večeri i da na najbolji način obilježimo naš najveći nacionalni praznik. Gosti koncerta iz Makedonije su poznati širom regiona. Adam Labunski pjeva uglavnom urbani folk, zvijezda je u usponu i njegov način interpretacije je karakterističan. Mišljenja smo da će ga naša publika veoma toplo primiti. Njegov otac Ibro, izvodi stare autohtone izvorne pjesme, veoma dobro poznaje naš melos.

Treća zvijezda večeri, Aldin Avdijaj, u regiji je poznat po izvoženju sevdalinki i turbo-folka. Za one koji vole pop muziku, pobrinut će se mlada grupa iz Skoplja, Latino instrumental bend, koji su prije dvije godine, ostavili veoma dobar utisak", kaže Mustafi, dodajući da bez podrške Vlade Kosova, Ministrastvu bez portfelja Demirija te Turskog KFOR-a, njihova zamisao ne bi mogla biti realizirana.

Napominjemo da je ova aktivnost u okviru Dana Bošnjaka, svih ovih godina, okupi i do 5000 posjetioca i najmasovniji je skup. Na koncert, osim građana Prizrena, dođu gosti iz svih bošnjačkih sredina sa Kosova i okruženja.