Vodovod u Grnčaru, sanacija puta Grnčare - Novo Selo i puteva u ataru Gornjeg Ljubinja, popločavanje ulica u ovim selima kao i u Manastirici i Mušnikovu, neki su od projekata čija se realizacija očekuje do kraja ove godine.

Na sastanku novog direktora javnih službi Sultana Badalaja i predstavnika Nove demokratske stranke, donijeta je odluka o realizaciji nekoliko veoma bitnih kapitalnih projekata u Župi i Podgoru.
Direktor za kulturu omladinu i sport Arhim Ajazi, koji je na ovom sastanku prezentirao potrebe mještana sela Grnčara, kaže od će projekti od strane Direktorijata javnih službi biti realizovani do kraja ove godine.
“Realizaciju projekata koje smo dogovorili direktorom Sultanom Badalajem tiču se izgradnje vodovoda u Grnčaru, sanacije puta Grnčare - Novo Selo, kao i projekti ulične rasvjete i popločavanje sporednih ulica u ovom mjestu. Projekat i predračun za izgradnju vodovoda izradila je firma Sesco a ukupna vrijednost je 70.000 eura. Tender za izgradnju vodovoda je već raspisala kancelarija za nabavke Opštine Prizren. Što se tiče sanacije puta Grnčare -Novo Selo, planira se proširenje puta, posipanje šoderom i postavljanje cijevi na mjestima gdje protiču potoci.  Ulična rasvjeta sela, kao i popločavanje sporednih ulica obuhvata prostor od 1500 m2”, rekao je Ajazi, zahvalivši se direktoru Badalaju na uspješnoj saradnji, razumjevanju potreba mještana i ozbiljnom pristupu da se svi zahtjevi i projekti što prije realizuju.
Emilija Redžepi, poslanica u Skupštini Kosova i predsjednica NDS-a kaže da su bile potrebne tri godine da se dođe do realizacije ovih projekata, uz njihov konstantan pritisak na koalicione partnere iz PDK.
“Stalno smo podnosili i obnavljali zahtjeve, ali sve u svemu kada se to završi onda se zalaganje i trud lakše podnose”, istakla je Emilija Redžepi i dodala da “osim projekata za selo Grnčare, naši prioriteti biće i rekonstrukcija puteva u Gornjem Ljubinju, zatim i popločavanje preostalih ulica u ovom selu, kao i u Manastirici i Mušnikovu. To smo i obećali našim građanima u predizbornoj kampanji. Za realizaciju ovih projekata treba istači i zasluge bivšeg direktora Hasana Hasanija”, istakla Emilija Redžepi. 
Ona je najavila još jednu veliku investiciju u Župi, ali će o tome uskoro obavjestiti javnost kada cjelokupna tehnička procedura bude završena.