Višemjesečno zalaganje ministra u Vladi Kosova Rasima Demirija, oko projekta "Donacije krava muzara" za zainteresirane mještane Župe i Podgora, a po prvi put i sunarodnicima u Retimlju, ulazi u završnu fazu.

Prema riječima samog ministra Demirija sa turskim donatorom, u ovom slučaju turske vladine organizacije za razvoj "TIKA", odlučeno je da se u cilju razvoja stočarstva u ovim krajevima dodjeli 200 rasnih grla, krava-muzara.
S’ toga su u svim selima Župe, Podgora i u Retimlju na javnim mjestima istaknuta obavještena sa kriterijumima Komisije za razvoj stočarstva, sastavljene od stručnjaka veterine, poljoprivrednih inženejera i stručnjaka iz Republike Turske.  
Komisija za razvoj stočarstva i dodjelu krava muzara je ovim povodom odredila uslove po kojima će se izvršiti procijena o dodjeli krava, a to su: da su podnosioci zahtjeva, lica koja imaju iskustva u uzgoju i držanju stoke; da posjeduju odgovarajuće uslove za uzgoj krava (štala, imanje, stočna hrana); prednost će imati lica sa lošim materijalnim stanjem, samohrane majke i lica koja se već bave uzgojem i žele da prošire stočni fond.
Zahtjhevi se predaju ovlašćenim licima u svakom selu, najkasnije do 14. avgusta 2016. godine, a lica koja budu dobila grant, biće vezana ugovorom i moraće se strikno pridržavati istog, potpisanog od strane ugovorenih strana. Uz pismeni zahtjev, potrebno je dostaviti kopiju lične karte, kao i kontakt telefon.