Otvoreno pismo ambasadorici Turske

Nakon posljednjih događaja koji su se desili u Turskoj, ministar bez portfelja u Vladi Kosova uputio je otvoreno pismo podrške ambasadorici Turske na Kosovu Kivilcim Kiliç, koje u cijelosti prenosimo:

"U ime Bošnjaka Kosova i u svoje osobno ime, vašoj Ekselenciji, turskom narodu, turskom rukovodstvu i predsjedniku vaše zemlje, gospodinu Recepu Tayyipu Erdoğanu, želim uputiti izraze iskrenog suosjećanja i žaljenja povodom nemilog događaja neuspjelog vojnog prevrata koji se, 15. jula, dogodio u vašoj zemlji
Mi, Bošnjaci Kosova, smo sa dubokom žalošću primili vijest o pokušaju vojnog prevrata u kojem su smrtno stradali i povrijeđeni na stotine nedužnih civila, te u ovim trenucima žalosti i gubitka, izražavam najdublje žaljenje porodicama svih stradalih, kao i svim građanima bratske nama Republike Turske.
Uvažena Ekselencijo, ambasadorko Turske Rebublke! Naša poruka turskom narodu je da brani slobodu i demokratiju, da brani svoje pravo na izbor, da bude uz svog predsjednika Erdoğana uz želju da iz ovoga, za pučiste sramnog i izdajničkog čina, izađu još jači i snažniji na domaćem i međunarodnom planu. A to možete, jer je narod Turske uz Vas, što je bio i odraz njegove hrabrosti pred domaćim izdajnicima.
Uvažena Ekselencijo! Ovim putem želim da kažem da su Bošnjaci Kosova u najtežim trenutcima po Vašu zemlju, organizirali miting podrške Vašem rukovodstvu i vašem narodu, zajedno sa ostalim zajednicama koje žive u Opštini Prizren. I tog dana bili smo uz Vas, kao što i uvijek jesmo, kako bismo dali moralnu podršku predsjedniku Erdoganu i našoj braći u Turskoj.
Neka je rahmet dušama svim poginulim šehidima i neka im Allah dž.š. podari džennet, porodicama i svima u bratskoj Turskoj puno sabura, a povrijeđenima u vojnom puču želimo što skorije ozdravljenje", stoji u pismu koje potpisuje ministar Rasim Demiri.