Kako je objavio Radio Kosova na bosanskom jeziku, Vlada Republike Kosova je danas rebalansom budžeta, preko Ministarstva za budžet i finansije, a na zahtjev Koalicije Vakat; ministra Rasima Demirija, poslanice Dude Balje i poslanika Ćerima Bajramija, odobrila finansijsku podršku u realizaciji infrastrukturnih projekata u selima gdje žive Bošnjaci prizrenske regije, u Župi i Podgoru.

Po ovoj osnovi je selo Grnčare u Podgoru dobilo grant u iznosu od 20.000 eura; za pokockavanje ulica 15.000 i za javnu rasvjetu 5.000 eura.  Za prigradsko naselje Ljubižda, za pokockavanje trotoara glavne ulice od magistralnog puta do centra sela - odobrena su finansijska sredstva u iznosu od 15.000 eura i za pokockavanja ulica u istoj bošnjačkoj sredini, u selima Skorobište i Novo Selo 10.000, odnosno 6.000 eura.
To je što se tiče Podgora, dok su za Župu izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 55.000 eura. Za pokockavanje ulica u Gornjem i Donjem Ljubinju odobreno je po 10.000 eura. Istu sumu novca Kosovska Vlada je izdvojila i za Gornje Selo i Planjane, dok je Pousko dobilo 15.000 eura.
Za nastavak radova na poboljšanju infrastrukture u ovim bošnjačkim sredinama Kosovska Vlada je, dakle, jučer  odobrala ukupno 106.000 eura.
Prema riječima Rasima Demirija, ministra bez portfelja u Vladi Kosova, u toku su usaglašavanja sa zvaničnicima Ministarstva za zajednice i povratak, Ministarstva infrastrukture, Kancelarije pri Uredu premijera i SO Prizren, u vezi finansiranja sličnih projekata u infrastrukturi po principu participiranja navedenih institucija i u ostalim bošnjačkim selima u Župi; Rečane, Manastirica, Mušnikovo, Lokvica, Nebregošte, Jablanica i Drajčići.
“Realizacija navedenih infratrukturnih projekata očekuje se u toku ove godine, dok se za 2017. predviđaju novi i veći projekti“, kaže ministar Demiri.