Roditelji učenika Osnovne škole “Ekrem Rexha“ u Ljubiždi koji su prisustvovali predstavi svoje djece, a koju je pripremila novoprimljena učiteljica Amela Ljatifi, nisu krili svoje oduševljenje uspjehom i socijalizacijom svoje djece.

Nakon neizvjesnog kraja prvog polugodišta, peticije roditelja da će ispisati djecu iz škole ako se ne otvori konkurs za novog učitelja, na kraju školske godine situacija se potpuno izmijenila. 
Roditelji su povodom uspješnog završetka školske godine prisustvovali predstavi učenika koju je pripremila novoprimljena učiteljica Amela Ljatifi i nisu krili svoje oduševljenje uspjehom i socijalizacijom svoje djece. I pored brojnih poteškoća u radu učiteljica Amela je svojim požrtvovanim radom vratila  osmjeh na licu i samopouzdanje djece, a to je probudilo  nadu roditelja za bolju budućnost nastave na bosanskom jeziku u ovom mjestu. 
Učiteljica Amela Ljatifvi ističe da je promjena sredine i susret sa novim učenicima za nju bio novi izazov i velika obaveza.  
"Najprije, izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da sam u situaciji da mogu da prenosim svoje znanje generacijama koje edukujem. Drugo plugodište aktuelne školske godine, promjena sredine i susret sa novim učenicima za mene je novi izazov i velika obaveza a za učenike, koji su se mnogo obradovali novoj učiteljici,  veoma inspirativno i osvježavajuće, što im ja dalo mnogo volje za rad. Vrlo brzo smo se privikli jedni na druge i ozbiljno prionuli na savlađivanje gradiva tako da nam i rezultati nisu izostali“, rekla je učiteljica Amela te istakla da na osnovu intelektualnih vrijednosti učenika od njih puno očekuje i u narednim školskim godinama. 
Učiteljica Amela je pozvala sve rditelje iz bošnjačke zajednice iz Ljubižde, koji imaju djecu uzrasta za upis  u prvi razred osnovne škole, da ih ne upisuju u drugim školama nego da budući prvaci nastavu pohađaju u svojoj matičnoj školi u Ljubiždi.