U četvrtak 19. maja sa početkom u 16:00 sati, Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo „Podgorski biseri“ na sportskom centru u Grnčarima organizuje kulturno-zabavni program, nakon što su članovi ovoga već prepoznatljivog društva imali tijekom aprila niz uspješnih međunarodnih nastupa.

Najprije na Međunarodnom festivalu folkora i etnologije u Crnoj Gori, a potom, nedavno i u Republici Turskoj.
"Podgorski biseri su na svim međunarodnim smotrama uspješno prezentirali svoju kulturnu baštinu, tradiciju, tradicionalnu nošnju i tradicionalne igre i pjesme. Ne samo Bošnjaka Kosova, već i svih etničkih zajednica koje žive na Kosovu“, kazo je prof. Sadrija Bajra jedan od osnivača i koreografa ovoga društva, istakavši da su "na svim tim susretima sklopljena puno prijateljstva sa vršnjacima širom Europe, bez obzira na naciju i vjeru, stvarajući nove mostove prijateljstva.
Na sutrašnjoj kulturno-umjetničkoj predstavi KUD "Podgorksi biseri“, sa početkom u 16. sati, posjetioci će moći uživati u spletu narodnih pjesama i igara u koreografiji mladog i perspektivnog koreografa Miftara Maksutija, sa posebnim osvrtom izvjedbi starih tradicionalnih pjesama koje su se nekad pjevale u bošnjačkim sredinama ovih regija, a uz pratnju "Miki benda“ iz Grnčara i profesora Sadrije Bajra.