Povodom nedavnih dešavanja

Povodom događaja koji su zadnjih dana uznemirili stanovnike Župe, pogotovo one uz rijeku Bistricu, a vezano za planiranje izgradnje hidrocentrala u Župi kod Prizrena oglasio se i odbornik Muso Salihi iz Koalicije Vakat.

"Povodom izjave ministra životne sredine i prostornog planiranja dr. Ferida Aganija, u razgovoru sa ministrom bez portfelja Rasimom Demirijem i njegovim saradnicima, da njegovo ministarstvo nije dalo saglasnost za izgradnju hidrocentrale kod Mušnikova, ali da je za tri druge lokacije - na rijeci prema Ljubinju i Manastirici i kod Rečana ovo ministarstvo već izdalo dozvole za izgradnju i da je za ove odluke, po predviđenoj zakonskoj proceduri, dobijena saglasnost Skupštine opštine Prizren, kao i lokalnih zajednica na terenu, želim da obavijestim javnost da na Skupštini opštine Prizren NIKADA nije održana debata po prijedlogu za dodjeljivanje placeva za izgradnju hidrocentrala i da nikada nije glasano u nijednom prijedlogu, kao i da nije bilo niti prijedloga da se održe debate sa mještanima u sredinama u kojima treba da se grade hidrocentrale.

Na narednoj skupštini koja je predviđena za četvrtak, dana 28.04.2016. godine, postoji prijedlog za tačku dnevnog reda za dodjeljivanje hidrocentrale u selu Mušnikovu, a za ostale tri za koje je ministarstvo izdalo dozvole za izgradnju nikada nije bio predmet rasprave u SO Prizren", stoji u izjavi odbornika Muse Salihija za naš portal.