Manipulacije pojedinaca

Povodom učestalih prozivanja i napada putem društvenih mreža na predsjednika CDU i zloupotrebe stranke od strane Safeta Kušija, oglasio se Hamza Balje.

"Nije mi bila namjera oglašavati se na učestale lične vulgarne prozivke Safeta Kušija koji već jedno duže vrijeme pokušava obmanjivati javnost, već zbog njegove zloupotrebe stranke CDU radi svojih ličnih interesa.
Safet Kuši je sasvim slučajno došao na listi CDU za lokalne opštinske izbore održane u novembru 2013. godine. Na uporno insistiranje sa strane, ja sam ipak popustio i dozvolio mu da kao član CDU-a bude zajednički kandidat za predsjednika opštine Dragaš ispred koalicije CDU i ZGL. Rezultati tih izbora su poznati široj javnosti, a okončanjem tih izbora stavljena je tačka na njegovo angažovanje u stranci CDU. On je zbog drastičnog kršenja Statuta partije, koju je baš za ove izbore pokušao zloupotrijebiti za svoje osobne ambicije, odmah poslije lokalnih izbora isključen je iz partije. Svako njegovo daljnje iskorišćavanje moga imena i CDU-a, stranke čiji sam ja još uvijek predsjednik, je plod njegovih daljnjih pokušaja manipulacija i obmanjivanja javnosti. 
Čitavu kampanju na lokalnm izborima sam osobno finansirao svojim finansijskim sredstvima, počev od propagandnog materijala, pa sve do podnošenja svih troškova oko putovanja u vrijeme kampanje. Takođe je laž i manipulacija da je on bio na čelu tima koji je vodio kampanju, kako on to svuda podvlači. On nikada nije imao ovlašćenje od strane Koalicije CDU-ZGL da nastupa ispred njih, niti ih je igdje predstavljao, te je to njegova smišljena manipulacija kroz kontinuitet njegovih lančanih laži", stoji u saopštenju koje potpisuje Hamza Balje, predsjednik Centra demokratske unije.