U osnovnoj školi "Mati Llogoreci" u Prizrenu otvoreno je predškolsko odjeljenje na bosanskom. Nastavu pohađa 11 mališana.

U oktobru prošle godine u ovoj školi je bilo upisanih 14 predškolaca ali konkurs za vaspitačicu nije raspisan. Veoma dug i mukotrpan je bio put do otvaranja ovog odjeljenja, međutim vaspitačica Irmeta Mustafi nije odustajala, tako da je konačno početkom aprila počela nastava za 11 mališana, koliko trenutno broji ovo odjeljenje. 
Vaspitačica Irmeta trenutno nije na platnom ali je prihvatila da ovih nekoliko mjeseci radi bez novčane nadoknade, ali se nada da će se početkom nove školske godine i to pitanje regulisati.
Ona ističe da je za otvaranje ovog odjeljenja najzaslužnija potpredsjednica Prizrena iz redova manjinskih zajednica, Sabina Birdaini-Dana, a zahvalna je i direktoru Direktorijata za obrazovanje Nexhatu Çoçaju, bez čije saglasnosti sve ovo ne bi bilo izvodljivo.
Preostali mjeseci ove školske godine će ovoj generaciji prizrenskih mališana puno značiti jer će se kroz predškolsko obrazovanje adaptirati na školu, te će u septembru biti spremni da prihvate nove obaveze.